Social Media:
Σακχαρώδης διαβήτης

Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί σήμερα ένα από τα σημαντικότερα πρόβληματα υγείας στο δυτικό κόσμο. Δεν περιγράφεται τυχαία ως "επιδημία". Υπολογίζεται ότι το 2025 θα υπάρχουν παγκοσμίως 300 εκατομμύρια διαβητικοί ασθενείς. Χρειάζεται ευαισθητοποίηση για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του διαβήτη και των αγγειακών επιπλοκών του. 

Μαθετε περισσοτερα
Αρτηριακή υπέρταση

Η υψηλή αρτηριακή πίεση αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο. Συχνά συνυπάρχει με άλλες συνιστώσες του μεταβολικού συνδρόμου, όπως με την παχυσαρκία, το κάπνισμα, το διαβήτη. Η υπέρταση παραμένει για χρόνια σιωπηλή, χωρίς συμπτώματα, συνεπώς απαιτείται να υπάρχει επαγρύπνηση, έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπισή της.

Μαθετε περισσοτερα
Υπερλιπιδαιμία

Σε μια εποχή όπου επικρατεί η κακή διατροφή, η καθιστική ζωή και το κάπνισμα, η συχνότητα των εμφραγμάτων και των εγκεφαλικών επεισοδίων αυξάνεται ραγδαία, ακόμα και σε νεαρούς ανθρώπους. Η υπερλιπιδαιμία αποτελεί έναν ισχυρό προδιαθεσικό παράγοντα που οφείλουμε να εξαλείψουμε με ισορροπημένη διατροφή και αερόβια άσκηση.

Μαθετε περισσοτερα
Λοιμώξεις

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι λοιμώξεις παραμένουν ακόμα και σήμερα σημαντικός παράγοντας νοσηρότητας και θνητότητας του πληθυσμού. Ζώντας σε μια χώρα όπου επικρατεί η κατάχρηση των αντιβιοτικών, με συνέπεια την αντοχή των μικροβίων, απαιτείται σωστή ενημέρωση για τις λοιμώξεις και έγκαιρη ιατρική εκτίμηση για τη λήψη της ενδεδειγμένης θεραπευτικής αγωγής.

Μαθετε περισσοτερα

Ο Ιατρός

Δημήτρης Ηλιόπουλος
Δ. Ηλιοπουλος

Διδάκτωρ
Πανεπιστημίου Κρήτης

Ο Δημήτριος Γ. Ηλιόπουλος είναι ιατρός παθολόγος με ειδική εκπαίδευση στη Διαβητολογία.
Κατέχει τη θέση του Επιστημονικού συνεργάτη του διαβητολογικού κέντρου του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Αθηνών, διατηρεί ιδιωτικό παθολογικό - διαβητολογικό ιατρείο στην Κηφισιά και στο Μαρούσι, ενώ συνεργάζεται επίσης με τον όμιλο του Υγεία. Από το 2009 είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η καλυτερη θεραπεια ειναι η προληψη...

Ηλιόπουλος Δημήτριος

Τελευταία Άρθρα

Ισορροπημένη διατροφή μετά τις διακοπές

Δυστυχώς, οι καλοκαιρινές μας διακοπές τελείωσαν. Πώς μπορούμε να επιστρέψουμε σε μια φυσιολογική διατροφή και να κάνουμε "αποτοξίνωση" από τις κακές συνήθειες του καλοκαιριού; Γράφει η κλινική διαιτολόγος - διατροφολόγος κ. Βλαχάκη Χρυσάνθη, συνεργάτης του ιατρείου.

Διαβάστε περισσότερα
Πώς αντιμετωπίζουμε σωστά την υπογλυκαιμία;

Η υπογλυκαιμία αποτελεί μια από τις συχνότερες ανεπιθύμητες ενέργειες της αντιδιαβητικής αγωγής. Οι διαβητικοί ασθενείς και οι οικείοι τους πρέπει να γνωρίζουν ποια είναι τα συμπτώματα και πως πρέπει να την αντιμετωπίσουν.

Διαβάστε περισσότερα
Τα 7 βήματα για γερή καρδιά και ευεξία

Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία (AHA) μας προτείνει 7 απλά βήματα για να προστατέψουμε την καρδιά μας και να μειώσουμε την πιθανότητα εμφάνισης ενός καρδιαγγειακού συμβάματος.

Διαβάστε περισσότερα
Προδιαθεσική Γονιδιωματική και Διατροφογενετική

Η εξέλιξη της τεχνολογίας και η καλύτερη κατανόηση και ανάλυση των γονιδίων γέννησε ένα νέο επιστημονικό πεδίο, την Προδιαθεσική Γονιδιωματική. Λαμβάνοντας ένα μικρό δείγμα στο ιατρείο, έχουμε τη δυνατότητα να αναλύσουμε τα γονίδιά μας ώστε να ακολουθήσουμε εξατομικευμένη δίαιτα-διατροφή, να γνωρίζουμε αν υπάρχει προδιάθεση για ασθένειες αλλά και αν έχουμε γονίδια μακροζωίας.  Γράφει η κ. Γκούσκου Καλλιόπη, υπεύθυνη της Εμβιοδιαγνωστικής και συνεργάτης του ιατρείου.

Διαβάστε περισσότερα

Media

Πώς μπορεί η νηστεία να δράσει ως θεραπεία;

Ποια είναι τα οφέλη της νηστείας στην υγεία μας και τι πρέπει να προσέχουμε;  Συζήτηση για μια νέα επιστημονική μελέτη. Απόσπασμα από την εκπομπή του ΑΝΤ1 "Υγεία πάνω απ'όλα" με τη Φωτεινή Γεωργίου.

Δείτε περισσότερα
Πώς μπορούμε να προφυλαχτούμε από τις ιώσεις;

Παρακολουθείστε απόσπασμα από την εκπομπή του ΑΝΤ1 "ΣΟΥΚΟΥ" με τη Μαρία Μπεκατώρου και τον Δημήτρη Ουγγαρέζο για τις ιώσεις. Πότε έχουμε γρίπη, πως μεταδίδεται και πως μπορούμε να προφυλαχτούμε.

Δείτε περισσότερα
Πώς αντιμετωπίζεται η γρίπη με τη διατροφή;

Ποια είναι η σωστή διατροφή για να αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα της γρίπης; Μπορούμε να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα ώστε να μην αρρωστήσουμε; Απαντήσεις στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Υγεία πάνω απ'όλα" με την Φωτεινή Γεωργίου.

Δείτε περισσότερα
Τι είναι Διαβήτης Κύησης και πώς αντιμετωπίζεται;

Μάθετε τα πάντα για το Σακχαρώδη Διαβήτη Κύησης. Πως γίνεται η διάγνωση, τι προβλήματα μπορεί να προκαλέσει στη μητέρα και στο έμβρυο και πως μπορούμε να τον θεραπεύσουμε. Άρθρο στο περιοδικό Vita.

Δείτε περισσότερα

Συμβουλές Υγείας

Παθολογικό και Διαβητολογικό Ιατρείο

Ο Δρ. Δημήτρης Ηλιόπουλος δέχεται κατόπιν ραντεβού.
Παρέχεται η δυνατότητα κατ' οίκον επίσκεψης σε περίπτωση αδυναμίας μετάβασης του ασθενούς, καθώς και η εκτίμηση ασθενών που φιλοξενούνται σε οίκους ευγηρίας και ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Ιατρείο Αμαρουσίου

Διεύθυνση Ιατρείου Αμαρουσίου

Διεύθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 135
& Κέκροπος 40, Μαρούσι, 15125 Αθήνα

Ωράριο Λειτουργίας Ιατρείου:

Δευτέρα - Πέμπτη 16:00 - 20:00

Παρασκευή - Σάββατο 11:00 - 13:00

Συνεργασίες