Social Media:

Βιογραφικό

Μετά την αποφοίτηση από το Γενικό Λύκειο Φιλοθέης, με γενικό βαθμό Άριστα, ακολούθησα τις ιατρικές μου σπουδές στη σχολή ιατρικής και χειρουργικής της Νάπολης Ιταλίας. Έξι επίπονα και ιδιαιτέρως απαιτητικά έτη που έθεσαν ωστόσο τις βάσεις για τη σωστή ιατρική κατάρτιση.
Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου, με βαθμό άριστα 8,96, εκπλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις και ακολούθως εργάστηκα στην ιδιωτική κλινική Creta InterClinic, στο Ηράκλειο της Κρήτης, για να εφαρμόσω τις γνώσεις μου και να αποκτήσω εμπειρία στον κλινικό τομέα. Παράλληλα, εκπαιδεύτηκα επί ένα έτος στο ΕΚΑΒ Κρήτης, στα πλαίσια του προγράμματος Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής. Κατόπιν επιτυχόντων εξετάσεων έλαβα την πιστοποίηση από το Υπουργείο Υγείας. Το ίδιο έτος, έχοντας ιδιαίτερη αγάπη για το εργαστήριο και την έρευνα, άρχισα την εκπόνηση της διδακτορικής μου διατριβής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κρήτης. Ασχολήθηκα στο πεδίο της γενετικής και της αιματολογίας, αναζητώντας γενετικούς πολυμορφισμούς προ-φλεγμονωδών κυτταροκινών που σχετίζονται με τη νόσο της ιδιοπαθούς ουδετεροπενίας.
Το 2008 διετέλεσα αγροτικός ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων, στα πλαίσια της υπόχρεης υπηρεσίας υπαίθρου. Κατά τη διάρκεια του αγροτικού παρείχα επίσης ιατρικές υπηρεσίες σε ακτοπλοϊκές γραμμές της ΑΝΕΚ, σε συννενόηση με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Το 2009 ανακηρύσσομαι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κρήτης.
Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον μου για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την αντιμετώπιση των ασθενειών, αλλά και την αντίληψη του οργανισμού μας ως σύνολο, με έκανε να στραφώ στη «μητέρα» όλων των ειδικοτήτων, την ειδική παθολογία. Ξεκίνησα την ειδικότητα της Παθολογίας στη Β’ Πανεπιστημιακή Παθολογική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών, μια κλινική με ιδιαίτερη φήμη παγκοσμίως στον κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό τομέα.
Υπό την επίβλεψη κορυφαίων καθηγητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), έμπειρων διευθυντών και επιμελητών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, απέκτησα υψηλού επιπέδου γνώσεις και μεγάλη εμπειρία σε περιστατικά που αφορούν στην παθολογία, τη λοιμωξιολογία, την ογκολογία, την ηπατολογία, τη ρευματολογία, την καρδιολογία και την αιματολογία. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας εκπαιδεύτηκα εξειδικευμένα στη σύγχρονη Ηπατολογία, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος.
Η ιδιαίτερη όμως αγάπη μου για το σακχαρώδη διαβήτη και το μεταβολικό σύνδρομο με έστρεψε στη διαβητολογία. Εκπαιδεύτηκα στο διαβητολογικό κέντρο της Πανεπιστημιακής Κλινικής Νοσημάτων του Μεταβολισμού του νοσοκομείου Gemelli, στη Ρώμη, και στο διαβητολογικό κέντρο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών. Απέκτησα τίτλο ειδικής εκπαίδευσης στη Διαβητολογία. Από το 2015 κατέχω την τιμητική θέση του επιστημονικού συνεργάτη του διαβητολογικού κέντρου του Ιπποκρατείου.
Επίσης, από το 2014, συνεργάζομαι με τον παθολογικό τομέα του νοσοκομείου Μητέρα ενώ συνεργάστηκα και με τα πολυιατρεία του δικτύου ΥγειαΝετ, του ομίλου Υγεία.
Κατά τη διάρκεια της επιστημονικής μου σταδιοδρομίας, έχω δημοσιεύσει δέκα εργασίες σε ξενόγλωσσα περιοδικά. Έχω συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια ως ομιλητής, με αναρτήσεις και με προφορικές ανακοινώσεις, καθώς και σε φροντιστήρια για το Σακχαρώδη Διαβήτη, ως εκπαιδευτής.
Έχοντας ιδιαίτερη αγάπη για το δήμο μας, το Μαρούσι, εργάστηκα εθελοντικά στα πολυιατρεία του Δήμου και παρέχω πλέον υπηρεσίες στο ΚΕΠ προληπτικής ιατρικής Αμαρουσίου.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης
 
Ο Δημήτριος Γ. Ηλιόπουλος είναι ιατρός παθολόγος με ειδική εκπαίδευση στη Διαβητολογία. 
Κατέχει τη θέση του Επιστημονικού συνεργάτη του διαβητολογικού κέντρου του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Αθηνών, διατηρεί ιδιωτικό παθολογικό - διαβητολογικό ιατρείο στην Κηφισιά και στο Μαρούσι, ενώ συνεργάζεται επίσης με το νοσοκομείο Μητέρα.
Από το 2009 είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Τελευταία Άρθρα

Πώς αντιμετωπίζουμε σωστά την υπογλυκαιμία;

Η υπογλυκαιμία αποτελεί μια από τις συχνότερες ανεπιθύμητες ενέργειες της αντιδιαβητικής αγωγής. Οι διαβητικοί ασθενείς και οι οικείοι τους πρέπει να γνωρίζουν ποια είναι τα συμπτώματα και πως πρέπει να την αντιμετωπίσουν.

Διαβάστε περισσότερα
Προδιαθεσική Γονιδιωματική και Διατροφογενετική

Η εξέλιξη της τεχνολογίας και η καλύτερη κατανόηση και ανάλυση των γονιδίων γέννησε ένα νέο επιστημονικό πεδίο, την Προδιαθεσική Γονιδιωματική. Λαμβάνοντας ένα μικρό δείγμα στο ιατρείο, έχουμε τη δυνατότητα να αναλύσουμε τα γονίδιά μας ώστε να ακολουθήσουμε εξατομικευμένη δίαιτα-διατροφή, να γνωρίζουμε αν υπάρχει προδιάθεση για ασθένειες αλλά και αν έχουμε γονίδια μακροζωίας.  Γράφει η κ. Γκούσκου Καλλιόπη, υπεύθυνη της Εμβιοδιαγνωστικής και συνεργάτης του ιατρείου.

Διαβάστε περισσότερα
Παιδική παχυσαρκία και Διαβήτης

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο στο περιοδικό Journal of the Endocrine Society, τα παχύσαρκα παιδιά εμφανίζουν τετραπλάσιο κίνδυνο εκδήλωσης Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2, σε σχέση με τα παιδιά που έχουν φυσιολογικό βάρος. 

Διαβάστε περισσότερα
Έγκαιρη διάγνωση της διαβητικής νευροπάθειας

Η Αμερικάνικη Διαβητολογική Εταιρεία (ADA) εξέδωσε μια δήλωση για τη διαβητική νευροπάθεια, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει τους ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη για την πρόληψη αλλά και την έγκαιρη διάγνωσή της.

Διαβάστε περισσότερα